Dugnader på Kjølnes

Postet av Porsgrunn Disksportklubb den 26. Mai 2024

28. juni har vi tillatelse til å åpne banen på Kjølnes. Om vi får til dette avhenger av dugnadsinnsatsen til klubben nå på slutten.

Hva er gjort?

 • Banen er godkjent for bygging
 • Fairways er hugget klar, og fliset opp.
 • Kurver er bestilt (9 av kurvene har ankommet)
 • Kunstgress er i bestilling
 • Rammene til 9 teepads er snekret ferdig.

Hva er målet ved åpning?

 1. 18 spillbare hull
 2. Sikkerheten er ivaretatt

Planen er å bygge noen teepads før åpning, men i størst mulig grad benytte oss av midlertidige utkastområder. Dette for å teste ut hva som fungerer, før vi bygger teepads. Midlertidig skilting. Når vi har funnet layout som funker lager vi permanente teesigns.

Hva slags bane kan du forvente? 

Nybegynner/viderekommende bane som kanskje kan sammenlignes litt med Bugården i Sandefjord. Det blir en blanding av åpne hull og litt skog. Er du kjent på Kjølnes vil banen starte nord nor kunstrgressbanen og følge Leirkupp bort til Porsgrunn VGS. Etter en runde inn på området rundt studentboligene vil den følge Leirkupp tilbake til Kjølnes ungdomsskole. Før den avsluttes nede ved Leirkupp igjen.

Hvorfor bygger vi denne banen?

Vi ønsker å tilby aktiviteten vår til enda flere av Porsgrunns befolkning. Mer folkehelse, og mest sannsynligvis også flere medlemmer og aktive utøvere. I tillegge er det viktig for klubben å kunne tilby en aktivitet hele uka, når vi har begrensninger på Heistad. Om denne banen blir vinteråpen har vi ikke tatt stilling til enda. Vi tenker å trå varsomt ved vår inntreden på nytt område. La naboene bli kjent med oss, forsikre oss om at sikkerheten blir ivaretatt osv. Planlegger derfor ingen konkurranser der pr nå. Vi ønsker å prøve oss frem.

Hva gjenstår?

 • Sette opp kurver - en gen gjeng vil gjøre dette
 • Bygge teepads - snekkerlaget med Espen Esse, Tommy Jacobsen og Kim Aakre har sagt seg villige til å bygge de vi trenger for å kunne starte opp (stor hyllest og takk til dem!!!)
 • Lage mandoplanker og OB-pinner - her kan DU bidra!
 • Rydde fairways for søppel og vegetasjon - her kan DU bidra!

Vi setter derfor opp følgende organiserte dugnader de neste 2 ukene:

8. Juni kl 10.00 - 16.00 på Kjølnes - Her trenger vi mange folk med kantklippere, hekksakser, river spader og trillebår. Klubben stiller med mat og drikke kl 13.00. 

30. mai og 6. juni kl 17.00-20.00 i Bjørkedalvegen 234 (på gården hos Kjetil Fosse). Her trenger du kun å ha på klær til å male i. Vi lager mandoplanker, OB-pinner, og muligens noen skilt.

Vi oppretter arrangement i idretten online for alle medlemmer.  Selvfølgelig er også dere som ikke er medlemmer velkomne. Send oss gjerne en melding om du kommer for matbestillingen 8. juni.

Dugnader er en fin måte å treffe likesinnede kastere på så hiv deg med!

Vi sees! En kraftinnsats nå, så har vi en ny bane å spille på om ikke så lenge!!

Styret

PDSK