Hvordan putte bedre?

Postet av Kjetil Fosse den 26. Feb 2024

I går hadde jeg en uformell prat med Louis Rodgers Holte som på Årsmøtet i morgen skal inspirere oss med foredraget "Hvordan putte bedre?". Det lille innblikket jeg fikk gjorde at jeg gleder meg veldig. Sikkert ikke alle som tenker at en mentaltreer er det man trener om man bare kaster disk for gøy. Men dette handler om mestring, uansett hvilket nivå man er på. For min egen del har det blitt vesentlig flere timer med klubbygging enn kasting de siste årene, og ambisjonene blir selvfølgelig deretter. Men selv om jeg ikke har noen ambisjoner med diskgolf ønsker jeg fortsatt at det skal være gøy. Og aller gøyest er det når jeg får til det jeg prøver på. Spesielt det å sette den symbolske putten. Kaller den symbolsk fordi jeg vet når kastene skal telles opp teller ikke det ene ekstra kastet med puttern noen mer eller mindre enn det ene kastet jeg plasserte midt i et tre fra teepad. 

Det jeg forsøker å si er at innlegget til Louis er ikke ment bare for de som har ambisjoner om gode resultater som disksporter. Mestring fungerer like godt i alle aldre. Og i livet generelt. Og kanskje er det sånn at hvordan jeg mestrer livet for øvrig kan påvirke hvor mye glede jeg får på banen? Inntrykket mitt etter å ha pratet med Louis var at mye av foredraget kommer til å handle om idrett, men blir ikke overrasket om hun gir inputs på hvordan vi er satt sammen som 24 timers mennesker.

Mange lurer kanskje på hvorfor vi i styret har valgt å sette fokus på mentaltrening? Vi føler at vi har gjort mye med både anleggsutvikling og klubbutvikling i klubbens første år. Men vi har ikke satt veldig fokus på idretten vi faktisk driver med. Kanskje kan dette foredraget være med på å stake en kurs videre for oss på sport? Vi er en ambisiøs klubb, så skal vi konkurrere med andre klubber må vi tørre å neste ut veier andre ikke går.
I tillegg håper og tror jeg Louis vil kunne gi oss alle noe å tenke på. Uavhengig av om du har ambisjoner om å bli norgesmester, slå din personlige rekord på Heistad, eller bare ønsker å få til det du prøver på. Det være seg å sette den symbolske putten, eller det avgjørende poenget i Ultimate.

Ikke for sent å melde seg på årsmøtet i morgen om dette ga deg noen nye perspektiver! Gjøres ved å logge deg på her på nettsiden eller i appen Idrettenonline. Er du ikke medlem? Meld deg inn før i morgen kl 17.30 og meld deg på. Du har møterett og talerett på årsmøtet selv om du melder deg inn like i forkant.

Vi sees!

Kjetil


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Kjetil Fosse