Sammendrag fra KM i Pargolf (11.05.24)

Postet av Porsgrunn Disksportklubb den 13. Mai 2024

Heisann PDSK'ere! 

I helgen ble klubbens beste pargolfere kronet i årets klubbmesterskap for pargolf! KM betyr alltid noe ekstra da klubbens medlemmer er samlet og gir jernet for å nå til topps i sin klasse. Oppmøtet var upåklagelig som vanlig, og hele 56 spillere (28 par) møtte opp til helgens turnering!

Vi fikk servert strålende vær hele dagen, og til alle dere som glemte solkrem: Vi er flere som gjorde det og vi angrer! 

Runde 1:

I Open var det 15 makkerpar klare til kamp i Best shot. Dette er formatet der det forventes høyest score, og det skulle vi jammen få! Ledende etter runde 1 var Andreas Ekelund og Sondre Elle (undertegnede) med -16 på runden. Undertegnede er heldig som har med seg en kruttønne av en makker som sørger for at vi starter med eagle på hull 7. I tillegg fikk undertegnede en ace på hull 15. Da blir det score! Til tross for alt dette ligger Sander Svardal og Oskar Lunde hakk i hel bare 1 kast bak med dems solide runde på -15. Disse gutta er en kjent kombo når det gjelder pargolf og like farlige hver gang. Med 15 birdies og kun 3 hull på par legger de et godt grunnlag inn mot runde 2. Tredjeplassen etter runde 1 er makkerparet som såvidt mistet seieren i fjorårets KM i pargolf under omspill, nemlig Espen Esse og Tommy Jacobsen. De holdt scorekortet bogeyfritt med sterke -13 på runden. Alt ligger til rette for en meget spennende runde 2!

I Amatør var det 11 makkerpar som kjempet for klubbtittelen. I denne klassen er det enda jevnere etter runde 1. Omar Martin Mortensen og Pål Løvdal klinker til med en bogeyfri runde på -7 som er en veldig solid score. Oddgeir Kolseth og Thomas Larsen ønsker ikke å gjøre det noe dårligere og velger derfor å tangere scoren på -7 etter runde 1, og dette med 2 bogeys. Det er imponerende! Kun et lite knepp bak finner vi Kai Runar Kvernberg og Mathias Grønstad solide -6. Gøy å se et comeback fra disse gutta som tidligere har spilt en god del, men ikke så mye nylig. Som tidligere nevnt er det ekstremt jevnt i klassen, og det understreker Even Selander og Patrick Selander som også ender med solide -6 etter runde 1. Spenningen lever etter denne runden!

I Mixed var det 2 makkerpar som kjempet med nebb og klør om tittelen! Radarparet Anna Aas Bamle og Even Gulliksen leverer en knallsterk runde på -8 med kun 1 bogey. Ingen av disse spillerne er fremmed for gode resultater da Anna leverer solide runder i dameklassen og Even leverer solide runder i Open til vanlig. Skummel kombo det her! På andreplass etter runde 1 finner vi Charlotte Holtsdalen og Christoffer Ajer Leerstang på en god og symmetrisk runde på 0. Med hele 6 birdies spiller de veldig mange gode hull under runden, men dessverre ble det også 6 bogeys på runden. Uansett kan alt skje i alternate!


Runde 2:

Dette er runden hvor alt kan skje! Alternate shot er kjent for å legge litt ekstra press på hvert kast da makkerne må kaste annenhvert kast. Intet unntak denne gangen. Runde 2 ble preget av mye interessante scores sammenlignet med runde 1. 

I Open var det Jesper Braathen og Henrik Skjønstad som dro til med den sterkeste runden med en vill score på -11! Mulig de misforstod formatet da de spilte akkurat samme score runde 1. Dessverre for dette paret representerer en av spillerne Skien frisbeeklubb som resulterer i at de ikke kan få tittelen som klubbmester i pargolf. Uavhengig av dette spiller de en ekstremt sterk runde! Bra spilt! Sander Svardal og Oskar Lunde følger opp sin sterke runde 1 med en god -2 runde 2. Oskar Lunde puttet ekstremt godt under denne runden og fulgte eksempelvis opp Sanders kjempedrive på hull 14, og satte en putt fra C2 for eagle! Tredjeplassen på runde 2 går til Thomas Aske og Tien Van Le med en god runde på 0

I Amatør er det Even Selander og Patrick Selander som trekker det lengste strået i runde 2  med en sterk runde på under alternate shot. Også for dette paret er det representanter fra en annen klubb som medfører at disse ikke kan få tittelen. Andreplassen i runde 2 går til Robin Oprann Hansen og Jørn Andre Andersen med solide +4 på runden. Dette sender de opp til delt andreplass totalt! Tredjeplassen på runde 2 går til Dag Einar og Kristian Heitmann med sin sterke runde på +6

I Mixed viser Anna Aas Bamle og Even Gulliksen hvorfor de er en fryktet duo med en sinnsykt god runde på -4. Dette er den nest beste scoren under runde 2. Mixedklassens andreplass går til Charlotte Holtsdalen og Christoffer Ajer Leerstang som leverer sin runde på +17

Resultater:

Open: 

1. Oskar Lunde og Sander Svardal, -17 totalt.

2. Andreas Ekelund og Sondre Elle, -15 totalt.   

3. Espen Esse og Tommy Jacobsen, -12 totalt.

Amatør:

1. Robin Oprann Hansen og Jørn Andre Andersen, 0 totalt.

2. Omar Martin Mortensen og Pål Løvdal, +3 totalt.

3. Dag Einar og Kristian Heitmann, +3 totalt. 

Mixed:

1. Anna Aas Bamle og Even Gulliksen, -12 totalt.

2. Charlotte Holtsdalen og Christoffer Ajer Leerstang, +17 totalt. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.