Sammendrag fra ukesgolf runde 1 (30.04.24)

Postet av Porsgrunn Disksportklubb den 1. Mai 2024

Årets første ukesgolf er unnagjort, og gode resultater er verdt å vise frem så herfra og ut vil sammendragene komme på løpende bånd! 

For en perfekt start på sesongen! Ideelle vindforhold, temperaturen stiger og PDSKs spillerglade medlemmer er fortsatt like ivrige. Hvis resultatene fra runde 1 er det som setter standarden for sesongen har vi mange ville scores å se frem til! Det er tydelig at ingen har ligget på latsiden i vinter! 

Hele 43 spillere børstet støvet av sekken klare for kamp, og for en kamp det ble!

Vi begynner med Open som hadde det største feltet i denne runden med 17 spillere. Den rettmessige kongen av Gulset stikker av med seieren i dag, og hvis dere lurer på hvem det er så er det Andreas Ekelund. For en fantastisk start på sesongen. Det er tydeligvis mulig å få i både pose og sekk for med -10 på runden, drøssevis av birdies OG en ace på runden holder det godt til seier. Bra jobba! En skulle tro at -10 sikret seieren med god margin, men tro om igjen. Pustende i Andreas sin nakke finner vi Robert Madsen og Jesper Braathen på delt andreplass med -8 på runden! Jesper Braathen fortsetter sitt solide spill fra forrige sesong og har ingen ambisjoner om å trykke på bremsen! Robert Madsen er en spiller som har hatt stigende kurve og det er godt å se deg i toppen! 

I Dameklassen var det bare en deltaker i går, og det er lett seier for Charlotte Holtsdalen! Til tross for ingen utfordrere er det fortsatt solid spilt. +22 på runden, 2 birdies og 12 poeng over egen rating leverer Charlotte en god runde! Vel fortjent!

Viderekommen pleier å ha et bredt felt i PDSKs ukesgolfer, men det virker som at flesteparten der fortsatt er i dvale. Heldigvis var det 3 deltakere der i gårsdagens runde, og disse 3 stilte mer enn klare til kamp! På topp finner vi John Kristian Grønli med en solid runde på +6. Dette er kun hans 3. registrerte runde på metrix, og allerede en seier i ukesgolf. Det er sterkt! På andreplass finner vi forrige sesongs 3. plass i KM klasse nybegynner, nemlig Omar Martin Mortensen med +9 på runden. Gøy å se at neste steg tas, og det blir spennende å følge utviklingen i løpet av sesongen! På tredjeplass finner vi kongen av nord, Jonas Budal Kostamo med +12 på runden. 

I Nybegynner er det 7 spillere i denne runden. På førsteplass har vi et nytt og kommende stjerneskudd fra Skien, og spilleren er Kristoffer. Han har spilt alt han eier og makter etter han startet i fjor sommer og det er synlig. Med +5 på runden og 30 poeng over rating leverer han en sterk runde og tar seieren komfortabelt. 4 kast bak på +9 finner vi Mats Gulliksen som leverer en god runde. Topp 3 registrerte runder for han. Godt jobba! På tredjeplass med +12 på runden havner Espen Dalene. Solide og kontrollerte kast som havner i fairway er gjennomgående i Espens spill. Bygger han videre på dette blir det en skummel spiller fremover!

I Master har vi 11 deltakere på runden, og det er tydelig at vinterdvalen er over for den eldre garde! Jon Espen Kolstad, leder av Skien frisbeeklubb, tar en rask visitt for å vise oss hvordan vi skal spille Heistad. Med en dundrende -6 på runden tar han seieren i det sterke masterfeltet. Bra spilt! Jon Henning Bergane fortsetter sitt solide spill fra forrige sesong og leverer en solid runde på -4. På tredjeplass skjer det ting. Verner Jenssen, Terje Eriksen og Magnus Skrabeklev spiller alle -3 og deler tredjeplassen. Jevnt og godt levert av masterklassen! Spesielt godt av Magnus Skrabeklev som går sin høyeste registrerte runde med god margin! 

Til slutt har vi Juniors! Det var 4 deltakere og Eirik Grotnæss Einarsen stikker av med en knepen seier etter en solid runde på 0. Dette er gutten som nylig acet hull 9 på Heistad så det er tydelig at han har bært med seg momentum derfra. Godt spilt! Kun 1 kast bak lusker Finn Skrabeklev på +1. Godt spilt og veldig nære. Vi satser på mye kniving mellom dere denne sesongen! På tredjeplass havner Simon Johnsen med +5. En god runde med hele 5 birdies. Litt færre bogeys så er du helt oppe og nikker med resten! 

_______________________________________________________________________________________________________

- Andreas Ekelund fikk ace på sitt første kast denne runden. Startet på hull 12 og kaster rett i bøtta!

- Hull 12 spiller som dagens enkleste hull med gjennomsnittlig 2,6 kast. Hull 7 spiller dagens vanskeligste med gjennomsnittlig 6,2 kast. 

- Kun 15 spillere traff øya på hull 10 denne runden. Kun Theo Olsen satte putten fra DZ for å redde par. Nice one!


Kommentarer

— Guest