Arkiv

Oppsummering av Trøndisk 2024!

Postet av Ultimate frisbee den 20. Mar 2024


Trøndisk 2024 – Pickup (PCL, PDSK, NHHI): Bak fra venstre: Shawn Benedict (PCL), Johannes Solberg (NHHI), Sigurd Flaatten (PDSK). Foran fra venstre: Ibra Kyambadde (PCL), Tina Forsnes (PDSK), Karoline Lilleås Sandal (PCL), Adrian Riise(PCL).


Til Trøndisk 2024 kunne PDSK stille med to spillere til pickup-laget, som ble til et samarbeidsprosjekt mellom Pancake, NHHI og oss. Det er alltid spennende med pickup lag, og hvordan laget vil fungere når man ikke har spilt sammen som et helt lag før. Det var ingenting å frykte denne gangen! For en  trivelig gjeng! Heldigvis gikk det relativt raskt å finne kjemien på banen også. Halvveis ut i første kamp mot TFK var vi igang! Kampen endte med tap, men kun med 2 poeng, etter at vi haler godt innpå i andre halvdel. 


Dermed kunne vi gå inn i de to neste kampene, mot TSI og OSI, litt mer samkjørt. Og godt var det! Ingen walkovers i denne turneringen! Både TSI og OSI stilte med sterke spillere i sine lag. Heldigvis klarte vi etterhvert også å finne roen, holde hodet kaldt, og stole på våre medspillere. Noe som til slutt resulterte i færre disktap (turnovers) enn det TSI og OSI klarte. Jeg ble veldig imponert over hvordan handler-linjen vår etterhvert fant hverandre, holdt disken leeeenge i laget før mulighetene til slutt bød seg fram. Handlerene leverte kremkast på kremkast til oss som jakta i endzone! Dette viste seg tydeligst mot Brickers. De stiller med 4 mann på banen!*  Brickers løser dette ved å spille et soneforsvar, som betyr at de etterhvert parkerer bussen foran egen endzone, og gjør det kjempetrangt! Vår tålmodighet i handlerlinja (som til tider virker endeløs) gjør at vi allikevel henter mange av våre poeng. Dessverre får Brickers noen flere turnovers enn vi klarer å tvinge fram hos dem, og de vinner dermed knepent. La meg allikevel si fullt fortjent! 


4 mann... 

Makan! 

 Søndagen bærer preg av at vi i denne turneringen har en liten tropp på 7 stk. Vi var slitne (om ikke alle kjenner seg igjen, så var hvertfall jeg det...!). I dagens første kamp spiller BSI en del sterke veggspill som tvinger oss til å løpe mye i forsvar, og de er farlige hver gang de prøver seg. Våre handlere svarer med fortsatt kaldt og rolig pasningsspill, samtidig som vi jobber godt i forsvar, og vi tvinger frem flere feil enn vi gjør selv. Det blir en sliteseier til slutt!


Deretter venter TFK2 i søndagens siste kamp for Pickup. Nå er vi på stålet, men slåss for hvert eneste poeng. Det bølger fram og tilbake, og på et tidspunkt mot slutten er vi også i ledelsen. Men det er rart med det! Når man er et samspilt lag, så vet man hvor man har hverandre i de situasjonene som krever det lille ekstra. TFK vet det, og drar i land seieren etter en meget spennende avslutning!


Alt i alt en veldig positiv opplevelse for oss, og det tror jeg resten av Pickup-laget er enig i. Etter at våre kamper på lørdagen var ferdigspilt lå vi på et tidspunkt an til å nå semifinaler, men vi var avhengig av riktig resultat i to andre kamper. Da bare halvparten av dem vippa riktig vei for oss så ble det seriespill om plassene 5 – 9 i stedet. Vi endte på en 6.-plass. Fornøyd med plassering. Veldig fornøyd med spillet. Superfornøyd med helga! Dette var veldig gøy! Og om noen PDSKere nå tenker: «Hmmm... Turnering virker gøy», så er neste mulighet NM i april. Der er det ingen pickup-lag. Alle lag må stille for en klubb. Ta kontakt med meg eller ultimatekomiteen i PDSK om DU er interessert, så ser vi hva vi får til. Et PDSK-lag hadde vært veldig gøy! 


Ellers er US over for denne sesongen, men til neste sesong håper vi å kunne stille spillere til turnering igjen. Om ikke det blir rent PDSK-lag, så til pickup! Det kan virkelig anbefales!


Forfatter: Sigurd Kile Flaatten


*(Ultimateserien spilles som «loose mix», og det er dermed ikke lov å ha mer enn 4 stk av hvert kjønn på banen. Brickers hadde ingen kvinnelige spillere med i troppen, og kunne derfor ikke sette inn flere spillere på banen om de skulle kunne kjempe om poeng i ultimateserien)1 Kommentar

Kommentarer

  • Sigurd Kile Flaatten

    For de som måtte være interessert i hvor nærme vi egentlig var å gå videre til semifinaler, les gjerne Johannes Solberg (NHHI) sin oppsummering. Han var mye flinkere enn meg til å holde rede på stillingen underveis!

    https://www.instagram.com/p/C4q...

    20 mars 2024
— Guest